Wil je ook dat nepnieuws de wereld uitgeholpen wordt?

TrusttheSource biedt de oplossing

Wat is misinformatie nou eigenlijk? Iedereen is nu wel bekend met het begrip fake news. Vooral naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is het duidelijk wat de effecten er van zijn. Fake news is ‘één van de vormen van misinformatie. Het wordt door het World Economic Forum één van de grootste dreigingen genoemd waar onze wereld op dit moment mee te maken heeft.


Al ver voor het ontstaan van het internet was er al sprake van misinformatie. Geruchten zijn al zo oud als de mensheid. Het is een vorm van sociaal contact. Toch lijken de problemen nu een stuk groter te zijn. Sociale media zorgen er voor dat het delen van informatie een stuk makkelijker is. Zo wordt misinformatie dus ook sneller verspreid.

De online factchecking tool biedt de oplossing

De online factchecker biedt journalisten en andere factcheckers de mogelijkheid om op een efficiënte manier bronnenonderzoek te doen: binnen enkele minuten kan met de applicatie de betrouwbaarheid van een bron worden vastgesteld. Zo duurt bronnenonderzoek geen uren meer, maar kost het je slechts een klik op te knop.

“Wij geloven in een samenleving zonder misinformatie”

Hoe werkt het? 


Het gebruik van de online factchecker is simpel, doeltreffend en efficënt; je hoeft enkel een account aan te maken en kunt direct starten met factchecken. Voer een tweet in en ontdek binnen enkele seconden waar de brontweet vandaan komt. Niet alleen geeft de online factchecker de oorsprong van de bron weer, ook toont de applicatie tweets met een overeenkomstige inhoud en geeft geneert het informatie over de auteur. Zo wordt het voor de factchecker binnen enkele seconden duidelijk of de informatie gebruikt kan worden als bron of niet. Een uren durend bronnenonderzoek kan nu al binnen enkele minuten worden uitgevoerd. Dit bespaart de factchecker veel tijd, geld en vergroot de betrouwbaarheid van het nieuws.

Krijg nu direct toegang tot de online factchecking tool !

Wil je ook dat sociale media weer een betrouwbare bron van informatie wordt? Meld je dan hieronder aan


 

Onze visie

Lezers van nieuwsbronnen moeten op een eerlijke manier geïnformeerd worden. Door het vergemakkelijken van bronnenonderzoek door journalisten en het toegankelijker maken van de juiste informatie, wil TrusttheSource de verspreiding van fake nieuws en andere vormen van misinformatie tegen gaan.

Klaar voor de start?