Wil je ook dat sociale media een betrouwbare bron van informatie wordt?

TrusttheSource biedt de oplossing

Wat is misinformatie nou eigenlijk? Iedereen is nu wel bekend met het begrip fake news. Vooral naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is het duidelijk wat de effecten er van zijn. Fake news is ‘één van de vormen van misinformatie. Het wordt door het World Economic Forum één van de grootste dreigingen genoemd waar onze wereld op dit moment mee te maken heeft.


Al ver voor het ontstaan van het internet was er al sprake van misinformatie. Geruchten zijn al zo oud als de mensheid. Het is een vorm van sociaal contact. Toch lijken de problemen nu een stuk groter te zijn. Sociale media zorgen er voor dat het delen van informatie een stuk makkelijker is. Zo wordt misinformatie dus ook sneller verspreid.

De online factchecking tool biedt de oplossing

De online factchecking tool biedt factcheckers de mogelijkheid om op een efficiënte manier bronnenonderzoek te doen; binnen enkele minuten kan met de applicatie de betrouwbaarheid van een bron worden vastgesteld.

“Wij geloven in een samenleving zonder misinformatie”

Hoe werkt het? 


Het gebruik van de factchecking tool is simpel, doeltreffend en efficiënt; je hoeft enkel een account aan te maken en kunt starten met fact checken. Voer een tweet in en ontdek binnen enkele seconden onder andere waar de brontweet vandaan komt. Naast deze informatie geeft de applicatie ook weer welke vergelijkbare tweets er zijn en laat meer informatie over de auteur en overige informatie zien.

Het achterliggende algoritme kan vervolgens een uitspraak doen over de mate van betrouwbaarheid van de tweet.

Zo wordt voor een factchecker binnen korte tijd duidelijk of deze informatie gebruikt kan worden of niet. Een uren-durend bronnenonderzoek kan nu binnen enkele minuten worden uitgevoerd. Dit bespaart veel tijd, geld en vergroot de betrouwbaarheid van het nieuws.

Krijg nu direct toegang tot de De online factchecking tool !

Wil je ook dat sociale media weer een betrouwbare bron van informatie wordt? Schrijf je dan hieronder in!


 

Onze wensen

Lezers van nieuwsbronnen moeten op een eerlijke manier geïnformeerd worden.

Door het vergemakkelijken van bronnenonderzoek door journalisten en het toegankelijker maken van de juiste informatie, wil TrusttheSource de verspreiding van fake nieuws en andere vormen van misinformatie tegen gaan.

Klaar voor de start?